Corona update

Inmiddels houdt corona ons dagelijkse leven alweer een paar maanden in z’n greep en zoals het er nu uit ziet zal dit ook nog wel even duren. Gelukkig is en wordt er ook steeds meer mogelijk en worden sportactiviteiten voor met name de jeugd weer voorzichtig opgestart.

Als fietsers hebben we al die tijd het voorrecht gehad om, weliswaar #ridesolo, te kunnen blijven fietsen, zowel binnen als buiten. Helaas had en hebben de coronamaatregelen wél verregaande impact op onze clubactiviteiten en ritten die door deze maatregelen niet door kunnen gaan. Als bestuur houden we de ontwikkelingen en aangekondigde versoepelingen nauwlettend in de gaten. Vanuit de NTFU en KNWU zijn er op basis van de versoepelde maatregelen nieuwe richtlijnen opgesteld voor het fietsen en hebben we als bestuur samen met de technische commissie gekeken naar mogelijkheden voor het al dan niet opstarten van clubritten en activiteiten.

Helaas moeten we tot de conclusie komen dat we het niet haalbaar achten om met de huidige maatregelen en kennis van zaken onze clubactiviteiten en dus ook de clubritten weer op te starten. Voorzichtig hopen we dat we vanaf 1 september in ieder geval weer onze clubritten kunnen hervatten en dat ook de activiteiten die voor het najaar op de kalender staan zoals het welbekende Oktoberfest en de jaarlijkse snertrit door kunnen gaan.  

We blijven iedereen aanmoedigen om op de mountainbike, gravelbike, racefiets en cyclocrosser te stappen en te genieten van de prachtige fietsomgeving waarin we leven. Doe dit dan vooral alleen #ridesolo, met gezinsleden, een vast trainingsmaatje of, als je dan toch met een paar vrienden wilt fietsen, met maximaal 4 personen in een groepje, uiteraard met inachtneming van de  voorgeschreven 1,5 meter afstand zowel tijdens het fietsen als bij stoplichten en eventuele stops.

Voor meer adviezen en richtlijnen verwijzen we jullie naar de websites van de NTFU en KNWU met daarop meer informatie over het fietsen in coronatijd.

Ed, Ruud, Edwin, Jeroen en David
Bestuur Fietsgroep Stappenbelt