Daar bij die molen. Slotrit 2020

Na een slow start van dit fietsseizoen en een leeggeveegde evenementenkalender, maakte de maand september alles weer goed. Maar liefst 4 activiteiten telde deze 9e maand van 2020. Ladies Only, 2 Tour de France-activiteiten en deze slotrit als mooi slotakkoord. Ruim 30 leden verzamelden zich rond de klok van 9.00 uur bij de winkel.

Dit bekende drietal zwaaide ons uit. En zeg nou eerlijk, gaan ze niet steeds meer op elkaar lijken? Kapsels -met duidelijke voorkeur voor een niet al te overdadige haardos – kleding -zorgvuldig gestylede combinatie van jeans, sneakers en zwart als thema voor het shirt en de houding -de handen losjes in de zakken.

In ieder geval keken ze wel enigszins opgelucht dat de kudde kakelende en trappelende fietsers vertrok in de frisse herfstkou richting de Sallandse contrijen. Bekende Sallandse dorpjes als Herxen, Liederholthuis deden we aan en in gemoedelijke sfeer trapten wij tegen af en toe een een pittig noorderwindje richting de koffiestop bij Zaal Kappers in Hoonhorst. Bij die mooie molen.

De dames van de fietsgroep hadden hier 2 weken geleden de koffie en appeltaart al uitgeprobeerd. En vanwege de 5-sterren -recensie hiervoor van de Ladies Only-groep, gaf Ed als voorzitter de ontwerpers van de slotrit de restrictie mee dat ook de slotrit in deze uitspanning een pauzemoment kreeg.

Na de koffie werd de tocht voortgezet. Inmiddels scheen er een zonnetje en iedereen genoot van de mooie route. De 60-km-ploeg bereikte al snel weer de gemeentegrens van Zwolle en de 80-km-groepen trapten rustig voorwaarts tot begin middag.

De appeltaart had ons allen goed gedaan, de cafeïne deed zijn werk en nare berichten die ons dagelijks via de media bereiken over de toestand in de wereld waren even heel ver weg.

En ook al zitten er soms wel 50 levensjaren tussen ons, het is het fietsen dat ons bindt. Het fietsen zorgt voor veel mooie momenten. We genieten van de mooie wegen rond Zwolle, elkaars verhalen, de frisse buitenlucht na een kantoor- of thuiswerkdag en het ronddraaien van de pedalen. 26 september 2020. Slotrit van ons fietskluppie van een memorabel fietsseizoen.