Fietsgroep Stappenbelt Zwolle Mountainbike Clinics

Het is een bijzondere tijd waarin we telkens mogen schakelen op de nieuwe realiteit die zich aandient. Stilstaan is geen optie, zoals alle fietsers weten, want stilstaan met je fiets betekent dat je omvalt. Dus blijven trappen en gebruikmaken van de snelheid die nodig is om je balans te kunnen houden. Op tijd remmen om het beheersbaar en veilig te houden en laveren om obstakels te vermijden. Technieken die je altijd verder kunt verbeteren!

Tijdens een Mountainbike clinic komen alle hiervoor genoemde elementen en meer, aan de orde. Onder begeleiding van ervaren mountainbike-instructeurs leer je je skills verder ontwikkelen. Leer je spelen en genieten op de fiets onder alle omstandigheden, kun je je grenzen verleggen als je dat wilt. De clinics worden voor verschillende doelgroepen aangeboden, dus ook voor jou! Voor de net opstartende mountainbiker, de mountainbiker die rustig zijn rondjes in Nederland wil rijden en de ervaren mountainbiker die al veel ervaring heeft op verschillende routes in binnen- en buitenland.

Fietsgroep Stappenbelt Zwolle  (later dit jaar)

 • Basis skills
 • Extended basic skills

Bar End Apeldoorn (op het bike park)

 • Advanced Skills
 • Expert Skills

Helemaal voor jou!!

Wil jij je skills verbeteren?
Samen met anderen nog meer genieten van jouw mountainbike?
Genieten in een uitdagende omgeving?
Zie hieronder meer informatie omtrent de clinics via Bar End

Wanneer?

Voor de Advanced en Expert clinics bij Bar End is 5 juni gereserveerd.

Kosten?

En…Gratis voor leden van Fietsgroep Stappenbelt Zwolle!

Schrijf je dan in via deze link

Ps. Mocht je twijfelen welke clinic jou het meest op het lijf is geschreven neem dan even contact op met Paul van Dam of André Schoemaker.

Informatie MTB clinics bij Bar End:

Bar End heeft als één van de grootste wielerverenigingen van Nederland een specialisatie in het mountainbiken. Binnen de club wordt zeer veel getraind op technische vaardigheden en heeft daarmee bij de wedstrijdrijders al jaren veel succes. Anne Terpstra is het grootste icoon van de club.

Onder het motto: “Alles mag, niets moet” geeft Bar End MTB clinics op het eigen bikepark op de volgende niveaus voor ons:

Advanced Skills; max 10 pers

Voor de ervaren mountainbiker die zijn/haar skills naar een hoger niveau wil brengen op de (buitenlandse) trails.  Het gaat hier niet zozeer om de hogere snelheid, maar vooral om meer efficiency/flow. Aandacht wordt besteed aan het verbeteren van handelingssnelheid, kijklijnen voor het rijden van moeilijkere secties, de wall ride en pumpsecties.

Expert Skills; max 6 pers

Voor de mountainbiker met goede technische vaardigheden die zijn skills wil verbeteren naar een hoger niveau bijvoorbeeld voor wedstrijden. Naast de advanced skills wordt aandacht besteed aan het efficiënt rijden van hoge drop off’s, rock secties, jumps op alle topsecties van het bikepark. Het beheersen van technieken als de bunny hop, manual, endo en endo turn helpen bij het volgen van deze clinic.

Inbegrepen is:

 • Een clinic van 2 uur
 • Ontvangst met koffie en thee
 • Begeleiding door ervaren trainers van Bar End. Dit zijn deels KNWU opgeleide trainers en/of wedstrijdrijders die de Expert skills beheersen.

Deelnemen alleen op basis van een eigen én goed functionerende MTB en eigen helm.

Voorwaarden met betrekking tot de MTB:

 • Goed functionerende remmen,
 • Goed functionerende versnellingen,
 • Geen standaard bevatten of andere uitstekende delen.
 • Bar End behoudt zich het recht voor om een MTB te weigeren in een clinic in het kader van veiligheid.
 • Als deelnemer moet je vooraf een document ondertekenen waarmee je aangeeft op de hoogte te zijn van het motto “Niets moet, alles mag” en deelnemen is op basis van eigen risico.

“Niets moet, alles mag”

Het motto “Niets moet, alles mag” is belangrijker dan menigeen denkt. Niet alleen in de mindset van de sporter, maar ook als het gaat om verantwoordelijkheid. “Niets moet, alles mag” verwijst naar de eigen verantwoordelijkheid van de deelnemer. Alles wat je doet is je eigen keuze. De trainers van Bar End faciliteren, ondersteunen, doen dingen voor en leggen uit, maar het blijft jouw keuze! Wat je doet en welke beslissingen die je neemt… its up to you!