Geslaagde FGS-Giro rit!

Zondagochtend om 9.00 uur vertrok een dertigtal enthousiaste wielrenners in verschillende snelheidsgroepen om in stijl van de Giro d’Italia het glooiende landschap rondom Zwolle te verkennen. De door Guiseppe uitgestippelde route leidde de groepen over de beklimmingen van de Burgemeester van Heemstralaan, Oranje Nassaulaan, Honcooplaan, Molenweg, Zuidweg en natuurlijk de Knobbel. Goed voor in totaal zo’n 250 hoogtemeters! Daarna was het tijd om uit te waaien in het open landschap nabij Elburg en Kampen om terug te keren naar Zwolle via de drukbezochte Veecaterdijk en Zalkerdijk. Alle deelnemers werden vooraf voorzien van wat lekkers voor onderweg: een Amaretti koekje in de FGS Giro rit kon natuurlijk niet ontbreken!

Verschillende deelnemers hadden hun mooiste roze items uit de kast getrokken. Sokken, maar ook mooie shirts maakten het beeld compleet. Met de aangename temperatuur en een heerlijk zonnetje heeft iedereen zich heel even in Italië gewaand.

Het is geweldig dat er sinds afgelopen week weer in grote groepen gereden kan worden. Het plezier spatte van de verschillende groepen af. Dat beloofd veel goeds voor de rest van het wielerseizoen voor Fietsgroep Stappenbelt.