Geslaagde Openingsrit!

Nog nooit zo’n mega-opkomst gehad met de jaarlijkse openingsrit. Ruim 80 leden stonden rond de klok van 9 uur te trappelen om te vertrekken richting Lemelerberg. Na een enthousiaste welkomstspeech van voorzitter Lars Arts vertrokken we in 6 groepen.

De heenweg ging als een zonnetje. Er werd bijgekletst over nieuwe trainingsdoelen (Alpen, Elfstedentocht, gewoon lekker 2 keer per week fietsen) en genoten van de mooie slingerweggetjes richting Dalfsen en Vilsteren. En enthousiast schepte iedereen op hoe enorm profijt ze hadden dat ze de hele winter 1/2/3 keer in de week gespind /ge- MTB’t/op zolder op de Tacx hadden afgezien..maar ja, dat was de heenweg en windje in de rug.

Zoals ze in Friesland zeggen: ‘Foar de wyn is elts in hurdsiler’. Dat dus.

In opperbeste stemming werd er na zo’n 1,5 uur fietsen dan ook koffie met heerlijke appeltaart in het theehuis bovenop de Lemelerberg genuttigd. En in dezelfde vrolijke stemming klommen we weer op de fiets, sjeesden de berg af en met nog 30 kilometer te gaan op naar de eindstreep. We roken de stal al. Maar ja, het was natuurlijk gedaan met dat windje in de rug, en zo windstil als het om 9.00 leek, zo straf bleek de wind tegen-zij-tegen en verdorie, weer tegen op de terugweg.

Waar bleef nu het profijt van ons winterse geploeter in de sportschool/zeiknatte Zwolse bos ’s morgens onwijs vroeg in het weekend terwijl half Zwolle nog sliep/eenzame en tergend lang durende zweterige tochtjes op een benauwde zolder op de Tacx?

Gelukkig was daar dan eindelijk de rook van Zwolle weer. En de beloning voor onze tocht vandaag maar ook al die trainingsuurtjes in de winter was groot: de winkel van Stappenbelt was gevuld vol met lekkernijen voor de hongerige en dorstige fietsers. Er werd gezellig nagepraat, de herinneringen aan de zware laatste kilometers verdwenen weer als sneeuw voor de zon.

Een mooi fietsseizoen gewenst allemaal!