Geslaagde Touretappe FGS op 1e Tour de France-dag 2020

Break in Nieuwleusen

Ons geduld is aardig op de proef gesteld dit seizoen. Maar gelukkig: we konden weer eens op samen op pad voor een leuke clubactiviteit. Met een mooie aanleiding, start van de Tour de France vandaag. Een Stappenbelt Touretappe dus met een echte tijdrit erin.

Nog even wat inslaan voor de fietshobby

Guiseppe heette 10 enthousiastelingen welkom en voorzag ons van de nodige tips voor de route. We besloten voor de 80 km te gaan, allemaal in topvorm natuurlijk zo einde seizoen.

We besloten in 1 groep te fietsen, dus gebroederlijk en gezusterlijk al tezamen, groep 2 t/m 5. Ruud moest ff de wenkbrauwen fronsen.. zou dat wel goed gaan en schetste scenario’s van ‘in het rood fietsen, stuk gaan, dat gaat nooit lukken op zo’n afstand’ maar na enkele sussende en geruststellende woorden van de anderen gingen we als 10-tal richting Hoonhorst en Dalfsen.

In Ommen snakte een enkeling al naar koffie, maar de groep was onverbiddelijk. 10.30 uur nog maar, veels te vroeg, nog niet op de helft..dus werd doorgetrapt naar Nieuwleusen waar wij neerstreken bij ‘De Viersprong’. Aldaar hadden wij een tweetal complicaties te overwinnen: de Viersprong was nog niet open en het gebak was bijna op want de uitspanning ging volgende week verhuizen naar een andere plek in het dorp.
De Viersprong ging echter speciaal voor ons een kwartiertje eerder open en Ruud en Liset haalden nog wat aanvullingen voor de gebaksvoorraad bij de plaatselijke bakker. En dat was top gebak!

De brandstof van deze heerlijke versnapering bleken we keihard nodig te hebben voor deel 2 van de etappe. De wind trok aan, zwiepende regen, en Tijdens de tijdrit op het strava-segmentje tussen Mastenbroek en Stadshagen waren we totaal kansloos om een KOM/QOM te rijden met windkracht 4 tegen. De mannen van groep 4 en 5 deden het nodige kopwerk en zo kwamen we rond klok van 12.30 weer op Zwolse grond.

We kregen een compliment van Ruud voor het mooie beheerste tempo. Het was teamwork en een geslaagde activiteit, dus dank aan de evenementen commissie voor deze leuke nazomeractiviteit. Dat smaakt weer naar meer.