MTB Verbier “Ride of the Raclette”

Woensdag 16 tot zondag 20 September 2020

Volgend jaar staat er weer een fantastische mountainbike trip op de agenda. Ondanks dat een aantal bikers hier inmiddels al drie keer geweest zijn, blijft dit een zeer divers gebied met voldoende uitdagingen, verrassingen en geweldige trails.

Komend jaar willen we wederom een MTB-trip aanbieden:

 • Voor iedere MTB-er, dus zowel XC én Trail/Enduro rijders
 • 4 nachten en 3 en een halve dag moddervette MTB trails rijden
 • Up-lift middels liften en mini-bus, maar zeker ook zelf klimmen
 • All-inclusive, dus EAT – BIKE – SLEEP – REPEAT !!!

Wat is er mooier dan biken op de mooiste paden van de Zwitserse alpen?! De combinatie met overweldigende herfstkleuren, geen mens op de trails en een fantastische locatie om die fantastische dag biken af te sluiten met snack en een verfrissend biertje in de tuin.

Het voorlaatste weekend van September komen alle koeien van de Alpenweides naar beneden en worden ze als koninginnen gehuldigd in een parade. Natuurlijk wordt hierop flink geproost en kun je je te goed aan de lekkerste raclette kazen van de regio. Deze tijd van het jaar is bij uitstek geschikt om te mountainbiken met stabiel zonnig weer en aangename temperaturen. Bovendien hebben we de trails bijna voor onszelf, op af en toe een kudde naar het dal afdalende koeien na dan.

Voor bikers die niet bang zijn voor een paar koeien en denken dat ze het lokale feestgedruis wel aankunnen is dit HET WEEKEND om te komen biken. De ritten zijn gericht op bikers die vooral de uitdaging zoeken van technische afdalingen. Een echte Big Mountain week waarbij je wordt meenemen naar de mooiste uitzichten en de meest fantastische trails. Je verblijft 4 nachten in het comfortabele chalet van Erik en Jessica (Nederlandse gidsen en eigenaars van het chalet) en iedere dag gaan we op pad om de mooiste trails te ontdekken. We maken hiervoor gebruik van de liften rond Verbier maar ook van de mini-bus met bike trailer om je mee te nemen naar de secret trails in de regio Verbier, Grand St Bernard en de Rhône Vallei.

Natuurlijk is er ook ruimte voor de biker die voor de eerste keer naar de Alpen gaat. Verbier heeft voor iedereen wat te beiden. Voor de die-hard XC-rijder die graag oneindig hoogtemeters wil maken (op de 560km uitgezette XC-routes alleen al is er 26796m te klimmen) tot de Downhill rijder die alleen maar in het bikepark wil verblijven en daar de dikste Downhill lijnen wil rijden en alles wat daar tussenin zit.

All-inclusive, prijs: € 599,- pp:

 • 4 nachten verblijf in het comfortabele chalet van MTB Verbier, (2 persoonskamers met eigen douche & toilet)
 • Alle dagen een uitgebreid ontbijt
 • 3 dagen lunchpakket met versbereide sandwiches, energiebar en fruit
 • Zondag, voor vertrek, een lunch in het chalet
 • Iedere middag bij terugkomst koffie, thee, limonade en cake of andere lekkernijen
 • 4 avonden door een chef een versbereid 3 gangen diner met wijn
 • 3 volle dagen de beste trails rijden met een gids
 • Verbier lift pas of lokaal vervoer met de mini-bus en bike trailer
 • Afspuitgelegenheid en werkplaats
 • De mooiste uitzichten van de Alpen

Wat is niet inclusief:

 • Het vervoer/transport/tol naar Zwitserland
 • reis- en ongevallenverzekering (deze regelen we collectief)
 • Bier en frisdrank (honesty bar, betaal aan het einde van de reis)

Eventuele Extra’s:

 • Fietshuur €170,- voor het weekend
 • Huur Rockshox Reverb zadelpen (Dropper Post) €25,- voor het weekend

Programma (voorbeeld):

 • Woensdag: Aankomst en afhankelijk van de aankomsttijd maken we aan het eind van de middag een korte warm up ride. Diner in het Chalet.
 • Donderdag: We worden meegenomen naar de mooiste trails rond Verbier met gebruik van de liften. Onderweg wordt aandacht besteed aan rijtechniek en met een aantal tips en oefeningen zul je de komende dagen nog meer plezier beleven op de trails.
 • Vrijdag: Vandaag worden we met de min-bus en bike trailer naar één aantal van de mooiste trails in de regio gebracht zodat het aantal klim-meters beperkt blijft en je optimaal trailtime hebt. Bijvoorbeeld, een fantastische flow-trail naar de Rhone vallei, of vanaf de Col du Grand Saint Bernard naar Italië voor een espresso of cappuccino gevolgd door een shuttle terug naar de col voor een afdaling richting Zwitserland.
 • Zaterdag: maken we volop gebruik van de liften in Verbier en de andere kant van de berg, La Tzoumaz. We worden meegenomen naar de mooiste enduro-trails van de vallei en we maken we een aantal runs in het bikepark om de dag uiteindelijk af te sluiten met een spectaculaire singletrail van 2500 meter hoogte tot in Le Chable (830m) waar we de dag afsluiten met een biertje en een stuk kaas bij het dorpsfeest. Afsluitend een diner in de tuin met pizza uit onze houtoven.
 • Zondag: Worden we wederom met de mini-bus en trailer omhoog gebracht aan de andere kant van de Vallei, naar Bruson. Hier rijden we nog een fantastische trail om het weekend in stijl af te sluiten. Alternatief is om nog een ochtend gebruik maken van de liften in Verbier. We sluiten af met een lunch bij het chalet om vervolgens rond 13.00 richting Nederland te vertrekken waar we rond middernacht zullen aankomen.

Wat een weekend!! Deze dikke trails heb je nog mooi even meegepikt ​en je skills zijn weer aangescherpt ​zodat je extra goed voorbereid de herfst in gaat.

Wat is/wordt er geregeld:

Voor het weekend van 16 tot en met 20 september 2020 hebben we 16 plaatsen beschikbaar voor mountainbikers. Bij voorkeur gaan we naar Verbier met twee groepen (op basis van skils) te weten een XC/All-Mountain groep en een groep Trail/Enduro rijders.

Clinic/training:

Gedurende het voorjaar en de zomer zullen we weer proberen de woensdagavonden in te vullen met technische trainingen om aan techniek en skils te werken. Bij voldoende deelname gaan we kijken of we een clinic kunnen afnemen bij bv. Mikey’s Bike Adventures (https://www.mikeysbikeadventures.com). Deze clinics gaan een stuk verder dan de standaard club clinics en zijn een mooie basis voor een trip naar het onbekende!!!

Mee?!?!?

Wil je mee, geef je interesse aan maar twijfel je, bv. over je eigen kunnen, de kosten, materiaal of andere zaken laat het ons dan weten en we helpen je om de juiste keus te maken; mtb@fietsgroepstappenbelt.nl

Instagram: https://www.instagram.com/mtbverbier/

Facebook: https://www.facebook.com/mtbverbier/