TransVeluwe 2019

Vanochtend zijn we na een bakkie koffie van Stappenbelt.bike traditioneel vertrokken met de bus naar het startpunt van de TransVeluwe 2019. De 7de editie begon in Putten onder een blauwe hemel. Het beloofde een warme dag te worden voor de 90 km lange weg terug.

In de ochtenduren was het eerst nog aangenaam in bossen bij Putten en Ermelo. Nabij de crossbaan van Ermelo hebben we de nieuw aangelegde MTB-route op gepikt. Deze liep mooi over in de nieuwe MTB-route van Harderwijk. Iedereen was laaiend enthousiast over dit stuk van de route. Vervolgens werd gekoerst naar de lunchstop in Vierhouten waar zelfs live muziek geregeld was. Top! De superlunch gaf voldoende energie om verder te gaan richting Zwolle.

De route was nu wat meer afwisselend met zandwegen en kronkelende doorsteekjes. Oh ja, was er al gemeld dat het warm was? Nabij het Heerderstrand werd nog een ijscokar overmeesterd voor een herstel ijsje die energie en verkoeling bracht.

Daarna volgde het laatste stukje door de het bekende Swolse bos met hier en daar een verrassend paadje. De finish lag op de rode IJsselbrug. Zo de 7de editie zit er weer op. Mooie route, stoffig en warm.

Op naar volgend jaar!