Verslag Trans Veluwe 2021

Na een jaar overgeslagen te hebben was het dan 4 juli 2021 weer tijd voor de Trans Veluwe. Inmiddels een begrip binnen de fietsgroep; een dagje slingerend over de Veluwe. Dit jaar niet alleen voor de MTB maar ook voor gravel/cyclocrosser rijders.

De organisatie had een verrassende variërende route gemaakt. Gestart werd er bij het ’t Harde om direct al over de single track richting landgoed Zwaluwenburg te rijden. Nog meer single tracks om voorbij zandverstuiving de Haere te gaan richting Nunspeet. Daar was het een waar paradijs met korte klimmetjes, dito afdalingen en veel, heel veel bochten. Goed om veel skills weer bij te werken. Vervolgens volgende nog prachtige paden en vergezichten op diverse heidevelden en zandverstuivingen. Nog een mooie stukje door het bos langs de Leuvenums beek waar hier en daar het water versnelt en een klein watervalletje ontstaat. Bijna on-Nederlands!

Inmiddels al weer richting het eindpunt wordt opnieuw een stukje MTB paradijs ten zuiden van Nunspeet aangedaan. De paden hier kronkelen zo heerlijk, dat de vermoeidheid bijna vergeten wordt. De navigatie heeft ook moeite onder het dikke bladeren pakket maar er wordt doorgezet en door getrapt. Opnieuw langs zandverstuiving de Haere dit keer heerlijk in de zon die toch vandaag vaak scheen en zorgde voor aangenaam warme temperaturen.

Het laatste stuk van de route is aangebroken net als de energie, de lunch bij La Place in ’t Harde aan het eind van de rit houdt ons op de been en biedt inspiratie.

Tijdens de welverdiende lunch werd nog eens teruggekeken op een mooie rit met hier en daar verassende paden over de mooie Veluwe

Organisatie was in handen van Jeroen, Dennis en André. Bedankt voor weer een fijne dag in het bos!

2 reacties op “Verslag Trans Veluwe 2021Voeg die van jou toe →

Reacties zijn gesloten. Je kunt geen nieuwe reacties toevoegen.

  1. Ik heb genoten , mooi technisch klimwerk en afdalingen, mul zand en mooie single tracks. Bedankt André, Jeroen en Dennis voor het organiseren en uitzetten van de route