Wegregisseurs en veiligheid

In 2020 wil Fietsgroep Stappenbelt Zwolle een extra boost geven aan de beleving en veiligheid op de weg. Goed rijden in een peloton is een kunst. Technisch goed fietsen en oog hebben voor de andere fietsers en deelnemers op de weg vereist vaardigheden die te trainen zijn. Weten wat je kunt doen om het plezier en de veiligheid te bevorderen.Samenwerken aan de waarden en optimaal communiceren om dit te realiseren.

Dit doen we onder andere door het gesprek aan te gaan met de leden van het Stappenbelt Peloton, extra wegregisseurs op te leiden en een Veiligheidsdag te organiseren.

  1. Het doel is duidelijk, het vergroten van de veiligheid en het plezier. Door met elkaar in gesprek te gaan op maandag 9 maart 2020 van 19:30 – 21:30 uur willen we beelden en verwachtingen delen. En bespreken wat we gaan inzetten om dit doel te bereiken.
  2. Onder andere door meer mensen op te leiden tot wegregisseur. Een begeleidende rol in het peloton. Tijdens de cursus samen ervaren wat werkt. Welke rol werkt voor jou en wat verwacht jij van de leden van het peloton. Welke keuzes worden er onderweg gemaakt en wie maakt die keuzes? Twee avonden en/of één dag.
  3. Op zondag 26 april 2020 gaan we geïnteresseerde leden laten ervaren welke aspecten van het rijden in een groep effect hebben op veiligheid en plezier. Alle aanwezigen ervaren wat de eigen rol is als je voor in het peloton rijdt. Ervaren wat het effect is van goed en effectief communiceren onderweg. En hoe door technisch goed te fietsen de veiligheid in het  peloton wordt verbeterd.

Ben jij nieuwsgierig hoe jij een bijdrage kunt leveren? Meld je aan voor deze activiteiten door te mailen naar tc@fietsgroepstappenbelt.nl en maak het verschil!

https://www.fietsgroepstappenbelt.nl/event/wegregisseur-2-0-avond/
https://www.fietsgroepstappenbelt.nl/event/veiligheidsdag/