Zonovergoten Ladies Only!

Een heerlijk ontbijt in de winkel, een gezellige groep, mooie route en 16 graden en heerlijk zonnetje..alles wat nodig was voor een geslaagde aftrap van het ladies-seizoen was vandaag aanwezig.

De dag begon rond de klok van 8.30 met een rijk gevulde ontbijttafel in de winkel. Omdat er 4 nieuwe leden waren, werd gestart met een kennismaking waarin iedereen zijn fietservaring in kaart bracht (varieerde van tientallen jaren tot : ik heb net mijn eerste racefiets en heb er ‘al 1 keer op gefietst’), leeftijd opbiechtte en fietsdoelen deelde. Daarna had Edwin nog een welkomsspeech (echt een multitalent toch die Edwin) en vertrokken we richting Kampen.

We dachten nog wat rustig aan te moeten fietsen- toch 4 nieuwe ladies in ons midden- maar die trapten prima mee en zo waren wij met net het ontbijt achter de kiezen, zeer vlot in Kampen. Wij moesten in deze Hanzestad even zoeken naar de koffielocatie, en fietsen 5 keer rondom de Koornmarkt 1..tot wij erachter kwamen dat deze voormalige Theologische Universiteit (dit stond namelijk met KOEIEN-letters op de gevel) getransformeerd was tot Het Gouden Hart, onze koffielocatie. Een prachtplek voor een koffiestop!

En daar in het zonnetje verdwenen alle arm- en beenstukken in de achterzakjes zodat wij etappe 2 even goed bij konden bruinen.

Vanuit Kampen slingerden we via Kamperzeedijk, Genemuiden (we doen altijd deze geboorteplek van 1 van onze damesleden even aan) naar Hasselt. En met zo’n 65 kilometer op de teller kwamen wij weer bij de winkel aan. Daar troffen wij maar liefst 15 mannen aan, klaar voor een 100 km-rondje. Men-Only dus. Speciaal hadden ze even op ons gewacht om ons welkom te heten en koffie voor ons in te schenken, wat enorm attent toch weer.

Dus, Nelleke, Kristel en Jennifer, bedankt voor de goede organisatie. De 2019-editie van de Ladies-Only was erg geslaagd!