Zonovergoten openingsrit!

Eieieieindelijk..we mogen weer los. De eerste zaterdag van maart en dus de jaarlijkse officiële openingsrit van het race-seizoen. Bijna 50 leden van onze fietsgroep verzamelden zich bij de winkel. Na wat peptalk van voorzitter Ed konden we los. Het landschap was nog een beetje bevroren. Het fietsen in de grote groep nog wat onwennig. Maar de zon scheen en als een kudde koeien die de winter op stal had gestaan fietsten wij de Veluwe op.

Richting Hattem ging de route en op naar Nunspeet. Tot bijna ieders verrassing bleek ook op de Veluwe een dorpje Hoorn te bestaan. altijd gedacht dat Hoorn iets met Noord-Holland en Terschelling was…Het eerste stuk was wat meer op de vlakte en een straf tegenwindje. Echter al gauw ging de route langs hei en bos, lekker beschut dus de 1e 50 km zat er vlot op.

En daar was dan ’t Harde. Het vertrouwde stekje van La Place waar we wel eens eerder met de fietsgroep pauzeerden. Maar toch, na 2 jaar wat minder in de horeca hebben kunnen vertoeven smaakt die koffie en appeltaart (nog warm, vers uit de oven) toch extra lekker. En we hebben geen haast, nog een tweede bakje en gezellig bijkletsen over de (fiets-) plannen voor het nieuwe seizoen.

Na de koffie altijd even wennen weer aan de maartse kou maar de wind lekker gunstig nu. Er werd nog altijd gezellig gekletst en gemoedelijk gefietst. Bij Hattem terug namen we afscheid van onze Gelderlandse leden en bij de Rode Brug de groep verder opgesplitst. Met zo’n 80 km op de teller kwamen we thuis. En daar kun je best mee thuiskomen, niks mis mee voor zo’n startrit. We hebben zin in het nieuwe seizoen en onze grote dank gaat uit naar de prima organisatie van deze startrit!