Race

Geïnteresseerd in wielrennen?

Hier tref je algemene informatie over de race-groep en haar activiteiten. Fietsgroep Stappenbelt richt zich op de sportieve racefietsers en mountainbikers. Daarbij is er voor de fietsers volop ruimte voor vrijheid. Alle activiteiten worden gereden vanuit het principe ‘samen uit, samen thuis’. Hierdoor vormen de leden van Fietsgroep Stappenbelt een hechte groep.

Programma

De trainingen van de fietsgroep starten begin april om 18.30 uur en vanaf 19 april om 19.00 uur. Start is zoals gebruikelijk bij de winkel van Stappenbelt. In september wijzigt de starttijd weer naar 18.30 uur.

Vaste trainingen race

  • Dinsdag 19.00 uur
  • Donderdag 19.00 uur
  • Zaterdag 09.00 uur
  • Zondag 09.00 uur

Tenzij anders vermeld, is voor alle race-activiteiten de start bij de winkel van Stappenbelt.

Wil je meedoen aan een wedstrijd?

Lekker in vorm en je wil je je in wedstrijdverband meten met tegenstanders? Fietsgroep Stappenbelt is niet aangesloten bij de KNWU. Wij zijn immers een toerfietsvereniging. Toch is het leuk om eens echt te koersen. FGS organiseert met andere Zwolse triatlon – en wielerverenigingen de Zwolse tijdritcompetitie. Ga de uitdaging aan met de elementen! Houd hiervoor de agenda en FB in de gaten. Je kunt hieraan deelnemen zonder een KWNU-licentie.

Wil je hier toch eens aan proeven, dan kan je zelf lid worden van de KNWU. Zij bieden hiervoor 2 opties:

1. Proeflidmaatschap voor EUR 5,00. Hiermee kan je meedoen aan lokale clubwedstrijden

2. Volledig lidmaatschap voor EUR 36,00. Dit biedt iets meer mogelijkheden en je ontvangt het tijdschrift van de KNWU.

Wanneer het je bevalt en je wilt meer wedstrijden gaan rijden, moet je lid worden bij vereniging. In Zwolle bijvoorbeeld bij De Hanzerenners. De vereniging beoordeelt of je goed genoeg bent om voor een licentie in aanmerking te komen. Zodra je deze hebt, kan je aan veel meer wedstrijden meedoen.

Voor meer informatie over lidmaatschap of de wedstrijdkalender kun je terecht op www.knwu.nl

Voor meer informatie over de Race-afdeling van Fietsgroep Stappenbelt kan je een e-mail sturen naar info@fietsgroepstappenbelt.nl