Tempogroepen

Groepsindeling race


Het bestuur heeft besloten om de benaming en maximale snelheden voor de racegroepen als volgt vast te stellen:

Groep 1 – rijdt gemiddeld 25 km/h en rijdt max. 28 op de teller
Groep 2 – rijdt gemiddeld 28 km/h en rijdt max. 31 op de teller
Groep 3 – rijdt gemiddeld 31 km/h en rijdt max. 34 op de teller
Groep 4 – rijdt gemiddeld 33 km/h en rijdt max. 36 op de teller
Groep 5 – rijdt gemiddeld harder dan 33 km/h en boven de 36 op de teller

Opmerkingen

Afhankelijk van de weersomstandigheden (wind en regen) kan hier naar boven of naar beneden van afgeweken worden. Indien snellere rijders met een langzamere groep meerijden, dienen deze zich aan te passen aan de afgesproken snelheid van de groep waar ze in rijden. Het principe “samen uit samen thuis” is bepalend en leidend voor de groepen 1 t/m 4. Groep 5 overlegt bij grote verschillen tussen de rijders of er alsnog opgesplitst moet worden.

Veilig rijgedrag is bepalend voor alle groepen onder alle omstandigheden. Binnen de bebouwde kom geldt voor alle groepen een max. van 25km/u.

Proefritten

Niet-leden hebben de mogelijkheid om na aanmelding 2 keer vrijblijvend mee te fietsen. Aanmelden kan via info@fietsgroepstappenbelt.nl. We weten dan dat je komt en kunnen voor begeleiding zorgen.

Jeugd 

Het is voor jeugdige fietsers helaas niet mogelijk mee te rijden. Ook niet als je als ouder je eigen kind begeleid. Onze vereniging kent voor lidmaatschappen een minimale leeftijd van 16 jaar. Wij bieden geen specifieke begeleiding voor jeugdleden. Omdat wij deze benodigde begeleiding niet kunnen bieden. vinden wij het onverantwoord om fietsers onder de 16 jaar mee te laten rijden.