Stappenbelt Ladies

Er zijn zo’n 65 dames lid van Fietsgroep Stappenbelt. Gemiddeld één op de zes leden van onze fietsgroep is vrouw. Daarmee zit de groep ver boven het landelijk gemiddelde van 12% per vereniging.

Sommige dames fietsen al een groot deel van hun leven. Anderen zijn net begonnen met wielrennen.  De dames zijn van alle leeftijden, begin twintig maar soms ook achter in de vijftig. Ook qua techniek is het niveau divers. De één heeft veel getraind en fietst veel in het buitenland. De ander fietst vooral in de omgeving van Zwolle en varieert minder met afstanden en moeilijkheidsgraad. Er is echter één ding dat ons bindt: we fietsen erg graag en vinden het leuk om af en toe enkel met de dames te fietsen.

Activiteiten

Bij Stappenbelt fietsen mannen en vrouwen altijd samen, maar soms is er dus een aparte damesactiviteit.

Elke eerste dinsdagavond van de maand fietsen dames die dat leuk vinden samen. Daarnaast is er elk jaar in het voorjaar de Ladies Only-rit. We fietsen dan op een zaterdag een langere tocht met koffie en appeltaart onderweg. Aan het eind van het seizoen rijden we samen een toertocht in de omgeving.

Als je voor het eerst in een groep fietst, adviseren we je om altijd een vaardigheidstraining (instapclinic) met de fietsgroep te doen. De data hiervan staan t.z.t. op deze website en op Facebook.

Hoewel de meeste ladies op de racefiets zitten, is er ook een groep dames die juist graag op de MTB zit. De zondagochtend is hiervoor gereserveerd en daarnaast nemen we regelmatig deel aan tochten in de wijde omgeving.

NTFU 

De NTFU heeft op de website een pagina voor fietsen voor vrouwen: www.fietsvrouwen.nl. Naast algemene informatie vind je hier ook fietsroutes en landelijke of regionale damesactiviteiten. In het voorjaar van 2015 zijn wij geïnterviewd over onze damesactiviteiten, lees hier het hele interview.

Wil je meer weten van de damesactiviteiten, dan kun je altijd een berichtje sturen naar ladies@fietsgroepstappenbelt.nl. Kijk ook regelmatig op deze site of op onze Facebookpagina. Op de website staat de activiteitenkalender voor het hele jaar.