Bike by Night Seizoen ’20-’21

Vanuit meerdere leden van onze fietsclub kregen wij de vraag gesteld of het mogelijk is om de komende tijd door te blijven fietsen in het donker op zowel de dinsdag- als donderdagavond. Daarom is er door het bestuur en de technische commissie besloten om onder begeleiding van een aantal enthousiaste wegregisseurs het komende half jaar op de dinsdag- en donderdagavonden buiten door te blijven fietsen. We starten dan ook gelijk dinsdag a.s. 13 oktober onder begeleiding van wegregisseur Ruud Masselink. De insteek van Bike by Night is om de conditie op peil te houden in de winter periode en veilig en met plezier voor iedereen deze donkere periode buiten door te blijven fietsen. 

  • Start vanaf 19:00 uur bij de winkel met een vaste route Zwolle-Hasselt-Zwartsluis-Staphorst-Zwolle
  • De snelheid die gereden wordt past iedereen en wordt van tevoren met de gehele groep afgestemd.
  • Maximaal 8 personen. Mocht de groep groter zijn dan 8 personen dan wordt de groep opgesplitst 
  • Opgave is verplicht dit formulier
  • Alle fietsen zijn voorzien van deugdelijke verlichting waarbij aan de voorzijde van de fiets een wit licht wordt verspreid van minimaal 150 lumen. De achterzijde van de fiets is voorzien van helder en continu (dus niet knipperend) rode verlichting. Deelnemers worden geadviseerd om reflecterende kleding te dragen.
  • De wegregisseurs bepalen of Bike by Night doorgang vindt. In geval van (al dan niet dreigende) sneeuw, bevroren weggedeeltes, ijzel, mist en onweer zal Bike by Night hoe dan ook geen doorgang vinden. Mocht het niet doorgaan dan zal dit gecommuniceerd worden middels het forum op de FGS APP. 
  • Het behoeft geen toelichting dat het bestuur en de technische commissie ervan uit gaan dat elke deelnemer aan deze activiteit bovenstaande voorwaarden in acht neemt.

If you wait for the perfect conditions, you’ll never get anything done!

Met sportieve groet,

De technische commissie.