Impressie

Impressie van een activiteit van de afgelopen tijd.

Speciaal voor dames was 13 juni  ‘s avonds een race-clinic.

Om 19:00 uur stonden 7 dames klaar om met NTFU instructeur Paul van Dam naar het oefenterrein te gaan. Onderweg daar naar toe meerdere keren langs de kant van de weg verrast door René Osinga, die op strategische plekken actiefoto’s heeft gemaakt. Ook tijdens de clinic heeft hij foto’s gemaakt.

Het wegdek was nog nat als gevolg van een regenachtige dag. Best spannend om het maken van bochten te gaan oefenen. Pionnen op het wegdek waarlangs strak heen gereden moest worden. Daarna was het remmen aan de beurt. Vooral een eyeopener was het blijven rijden tijdens het remmen. Heel tegenstrijdig, maar je voelt dat je meer controle houdt over je fiets. Goed om dat zelf te ervaren. Het laatste onderdeel van de buiten- training was balans: hoe blijf je zo strak mogelijk in een rechte lijn fietsen terwijl Paul je van je fiets probeert te duwen?

Terug in de winkel nam Edwin Stappenbelt de leiding over. Er was ruimte om zelf in te brengen wat je wilde leren: zoals het eruit halen en weer terugzetten van je achterwiel. Heel handig als je niet als ‘hulpeloze’ dame met een lekke achterband aan de kant wilt staan.

Door het natte wegdek waren onze fietsen heel smerig geworden en ondanks dat het al laat begon te worden, nam Edwin de tijd om ons het juiste schoonmaakwerk uit te leggen. En het onderhoud: we weten nu welke olie je nodig hebt voor welke onderdelen van je fiets en waar teflonbolletjes voor zijn.

Vol met nieuwe ervaringen en informatie verlieten we de winkel.