Verslag eierrit 2019

Dit was zo’n dag, die elke fietsliefhebber, het liefst alle dagen van het jaar ze ziet!! Een hele fijne temperatuur, niet al te harde wind (hoewel?),
een prachtige opkomst en vooral veel leuke wielerfanaten. En als dat ook nog een mooie rit oplevert, en een eitje onderweg, ja, wat willen wij dan nog meer??

Denk dat er zeker 50 man/vrouw vanmorgen aan de meet stonden, allemaal met een onoverwinnelijk gevoel!! Zeker na de winst van Van der Poel, in de AGR!!

Eenmaal op de weg bleek dat een illusie, maar toch. In de groep waarin ik mij begaf, werd er na een aarzelende start, vol gekoerst.
40+, in een treintje van zo’n 14 man!! Tegen de wind in!! Gelukkig werd er vlak voor Ommen ingegrepen, en na een korte evaluatie van de gereden km’s, werd er iets minder hard door gereden. Let wel; de terug weg moest nog komen, en met de wind schuin tegen, werd ik al wat zenuwachtig!! Doorgaans wordt er met de wind mee, nog harder gereden.

Gelukkig was daar de, bekende ”eier” stop, op de Lemelerberg. Verzorgd door de familie Stappenbelt. Een heus ontbijt; krentewegge, koffie en een eitje!!

Even rust, maar niet te lang. Nu werd er wel opgebouwd, en dat werd gewaardeerd!! In ieder geval door mij!! Richting de Holterberg, na wat klimmetjes, viel ons peloton al rap uit elkaar, maar beneden, bij de Motieweg, was iedereen weer herenigd, met elk zijn eigen ”verhaal”. Prachtig!!

Omdat wij beseffen, dat onze sport nogal wat tijd vergt (voor dag en dauw weg, ritten van 3 tot 6 uur, en vaak net te laat voor de lunch of soms avond eten terug) moest er nu toch echt flink door getrapt worden om afgesproken Paas brunches links en rechts ”in den Lande” te halen.

Dus in aller ijl terug!! En met de wind, nu schuin in de rug, mee!! Amai, wat een beulen weer!! Voordeel hiervan was, dat er inderdaad vlot de stadsgrens van Zwolle werd gehaald en ook dit verhaal, eerder eindigt!! Punt!!

Kortom, een zeer geslaagde FGS rit!!