Cycle XL spinninglessen

De afgelopen 8 jaar heeft fietsgroep Stappenbelt gebruik gemaakt van de speciale cycle lessen op maat gemaakt voor de fanatieke fietser. Ook in de huidige “Corona” tijd willen en kunnen we dit weer aanbieden. De ruimte is gekeurd en goed bevonden, de fietsen zijn op de juiste afstand van elkaar geplaatst (nog niet op de foto zichtbaar!!). Kortom we zijn er weer klaar voor!

Het seizoen 2019-2020 hebben we voor het derde seizoen gebruik kunnen maken van de 25 nieuwe Body Bike Connect indoorbikes. Ineens krijg je tijdens het fietsen duidelijke feedback over je hartslag, cadans en kracht. Die gegevens bieden je de mogelijkheid om je training gerichter in te zetten, om je training te baseren op de voor jou juiste balans tussen hartslag, cadans en de kracht die je moet gebruiken om de pedalen rond te krijgen. Je merkt dat het vaak beter werkt om met een hoger beentempo te fietsen, je kunt dan meer vermogen trappen! Je merkt ook dat een juiste ademhaling een belangrijke rol speelt tijdens jouw training.
Na een zomer buiten fietsen begonnen veel deelnemers goed getraind aan de Cycl-XL en dan is de vraag hoe je effectief kunt ‘overwinteren’. Hoe zorg je ervoor dat je conditie zo optimaal mogelijk blijft?

De app geeft je tijdens de gehele trainingsduur inzicht in de vorderingen die je maakt. Bij de start in de tweede week van oktober 2018 werd er tussen de 50 – 135 watt gemiddeld vermogen gereden gedurende een training van 5 kwartier, inclusief warming-up en cooling-down! In maart 2018 werd er tussen de 80 – 265 watt gemiddeld gereden gedurende dezelfde trainingstijd. Binnen zes maanden een ontzettend mooie progressie.

Een voorbeeld, man, leeftijd midden dertig, rijdt begin oktober 132 watt gemiddeld tijdens de training, in maart 2019 rijdt hij gemiddeld 262 watt!
Dat is een hele mooie stijging van zijn gemiddelde wattage! Is dit ook voor jou mogelijk? Ja dat is het! Dus schrijf je in en ervaar hoe het is om nog beter voorbereid te starten aan het seizoen 2021!

Afgelopen seizoen heeft SCFZ deze groep meer flexibiliteit en mogelijkheden aangeboden. Dit succes willen wij komend jaar wederom voorzetten voor de leden van fietsgroep Stappenbelt met daarbij dit seizoen 4 Cycle XL lessen van 75 minuten en de overige spinninglessen op o.a. de maandagavond, Dus genoeg fiets mogelijkheden voor de ledengroep van Stappenbelt.

De leden van Fietsvereniging Stappenbelt kunnen een speciaal Cycle abonnement afsluiten:

 • Periode 1 oktober t/m 31 maart 2021
 • De speciale cycle les van 75 minuten voor de fietsgroep Stappenbelt (hier zijn om en nabij 15 fietsen gereserveerd voor ons!), speciale les voor fietsers op de weg. Aanvang maan-, dinsdag-, en donderdagavond 20.00 uur en op de woensdagavond om 19.00 uur.
 • Onbeperkt deelname aan de reguliere groepslessen van Squash & Cardiofit Zwolle (0.a. circuit trainingen of bodypump lessen)
 • De cycle room bevat 25 fietsen, welke wekelijks te reserveren zijn.
 • Onbeperkt fitness inclusief begeleiding (ook in de weekenden en in de avond tot 22.00 uur)
 • Abonnement via Automatische Incasso, waarbij men elk moment kan instappen a € 29,50 per mnd. ( wel doorlopend, maar kan per maand opzeggen)
 • Voordeel abonnement voor gehele periode in 1 keer contant voldaan bij de receptie a €160,00.
 • Indien u voor de fitness een persoonlijk programma wilt kunt u een afspraak maken voor een intake gesprek a € 20,00, waarbij u tevens per trainingen uw resultaten af te lezen zijn via ons wellness systeem
 • Kom omgekleed en douche thuis… Dit zolang de corona maatregelen gelden om het logistiek te organiseren. Bij wijzigen van de matregelen zal deze beperking ook onder de loop genomen worden!
 • Onze sportaccommodatie is voorzien van een grote horeca gelegenheid.
 • Gratis ruime parkeer gelegenheid.

Met sportieve groet,

Dagmar Vermeulen
Manager Squash & Cardiofit Centrum Zwolle