Longest Day groep 3/4

Je hebt van die ritten, waarvan je later wil zeggen;’ik was erbij’! Achteraf is alles veel leuker! Ik had de hele week, voorafgaand aan deze rit, mijn handy de ganze dag in de hand! Elke minuut hield ik buienradar in de gaten en telkens weer bleef ’t bij 2 mm regen hangen! Na 6 weken onafgebroken zon is dit wel enigzins teleurstellend, maar goed, wie A zegt,…..?

Welnu het gaat hierbij dus om de idioot lange rit rondom het IJsselmeer! En daar waren er ook nog eens 3 van: 125, 200 en 310 km!

Zaterdag 1 juli bleek een van de langste dagen te zijn van het jaar. Zo hadden de initiatief nemers, Tom en Ivo, nauwkeurig berekend. Dus op deze dag moest ’t gebeuren. Daarnaast had Rijkswaterstaat juist dit weekend de afsluitdijk, die toekomst bestendiger wordt gemaakt, opengesteld voor wandelaars, vogelaars en fietsers. 

En een ieder die geïnteresseerd is in dit bijzondere bouwwerk waar o.a. de heren Lely, Stevin en Lorentz de basis legden.

Terug naar ’t heden. Prachtige opkomst, zoals gezegd van zo’n 20 wielergekkies. 

Ik bericht u, over de 310 km route. Daar waar de regen verwacht werd, tot aan Biddinghuizen, niets! Wel een warme wind, WZW3, later 4. Helaas vanaf toen, tot aan km 180 Den Oever, veel mot /regen. Dat leidde tot gladde wegen, veel opspattende schapenpoep en klei. Kortom, een wielerdag met pittige omstandigheden.

Maar na de kibbeling en patatten genuttigd te hebben konden wij droog (onze 2 mederensters bleken het slimste te zijn van de groep; zij hadden droge kledij meegenomen) de weg vervolgen en in vliegende vaart zo bleek. De wind was ons gunstig gezind en draaide mee naar west en soms wat NW. Dat was een zegen, vooral dat laatste deel door Fryslan en de NOpolder.

Al met al een zeer geslaagde dag. En inderdaad, eentje om niet snel te vergeten, ondanks de technische pech van Ivo, afwezigheid van Tom, de bijna botsing met ganzen in Wieringerwerf, de lekke band van Joost, de 2 lekke banden van Ronald, de langdurige motregen en vele schapenpoep.

Dames en heren dank!